Un blog despre chestii...

Salut si bine ai venit pe blogul despre chestii ! Pe acest blog gasesti tutoriale php/mysql, tutoriale html/css, articole despre blog, template-uri html gratuite create de mine, template-uri psd, icons, diverse tutoriale pentru platforma blogger.com, scripturi php gratuite, diverse din ramura web.

(Lectii php gratuite) - Preluarea datelor folosind metoda post

Niciun comentariu
Salut ! Intr-o lectie anterioara am vorbit despre preluarea datelor introduse in formulare iar in acea lectie am folosit ca exemplu metoda get. Astazi iti voi prezenta o alta metoda de preluare a datelor si anume metoda post.

In aplicatia din lectia anterioara numele si prenumele introduse de utilizator in formular sunt Ionescu si, respectiv, Florin. Datele pot fi trimise scriptului de prelucrare direct, fara a utiliza un formular, adaugandu-le adresei WEB a acestuia. Astfel, daca in caseta de adrese a browserului se introduce secventa anterioara si se apasa tasta <ENTER>, datele vor fi disponibile in scriptul afisare.php, in tablourile $_GET si $_REQUEST.

Aplicatia anterioara poate fi modificata pentru a utiliza metoda POST in scopul transmiterii catre server a datelor introduse in formular. Astfel atributul  method al elementului form trebuie sa aiba valoarea "post" iar in scriptul afisare.php  trebuie sa se utilizeze secventa PHP urmatoare:

<?php
if(!empty($_POST['nume']) && !empty($_POST['prenume'])){
echo "Nume: " .$_POST['nume'];
echo "Prenume: " .$_POST['prenume'];
 
}else{
Header ('Location: date.html');
}
?>

Pentru a intelege aceasta lectie este necesar sa citesti preluarea datelor introduse in formulare.

Utilizand metoda post, datele sunt codificate de browser in acord cu tipul de continut specificat de atributul enctype si trimise apoi serverului, fara a putea fi vizualizate de catre utilizator. In acest caz, dimensiunea datelor expediate este mult mai mare (deoarece acestea nu sunt adaugate URL-ului, ci sunt trimise anteturile HTTP), ajungand pana la cativa MB (mega bytes), in functie de setarile existente pe server. De exemplu, in situatia in care datele sunt trimise unui script PHP, dimensiunea acestora este limitata - in fisierul de configurare php.ini  - de valoarea directivei post_max_size (8MB implicit).

Important !
Este indicat ca metoda post sa fie folosita in urmatoarele situatii:
cand se doreste ascunderea unor date de exemplu valorile unui camp de tip hidden;  este de remarcat ca acestea sunt vizibile, totusi, in codul XHTML, cand dimensiunea datelor care vor fi trimise catre server este mare sau cand formularele contin date non-ASCII, date binare sau fisiere.

Salutare ! Daca ti-a placut acest articol click pe unul din butoanele de mai jos si da-i share in reteaua ta de socializare. De asemenea poti lasa si un comentariu cu privire la acest articol. Multumesc !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu