Un blog despre chestii...

Salut si bine ai venit pe blogul despre chestii ! Pe acest blog gasesti tutoriale php/mysql, tutoriale html/css, articole despre blog, template-uri html gratuite create de mine, template-uri psd, icons, diverse tutoriale pentru platforma blogger.com, scripturi php gratuite, diverse din ramura web.

Generarea formatelor grafice [PHP]

Niciun comentariu
Serverul de aplicatii PHP ofera posibilitatea generarii dinamice a imaginilor avand diverse formate raster  (GIF, PNG, JPEG), prin utilizarea unor functii incluse in biblioteca grafica GD (GRAPHICS DRAW).
Dupa crearea unei imagini raster, aceasta va fi salvata intr-un fisier pe server sau trimisa browserului. In ambele cazuri, se utilizeaza o functie (imagegif(), imagepng(), imagejpeg() ), care permite, printre altele, si stabilirea formatului imaginii. Daca aceasta trebuie afisata in browser, este necesar ca, inainte de apelul uneia dintre functiile respective, sa se trimita un antet Content-Type, care sa precizeze formatul imaginii. De exemplu, daca imaginea este in format PNG, se va trimite antetul Content-Type avand valoarea image/png:

<?php
header ("Content-Type: image/png");
?>

Salutare ! Daca ti-a placut acest articol click pe unul din butoanele de mai jos si da-i share in reteaua ta de socializare. De asemenea poti lasa si un comentariu cu privire la acest articol. Multumesc !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu