Un blog despre chestii...

Salut si bine ai venit pe blogul despre chestii ! Pe acest blog gasesti tutoriale php/mysql, tutoriale html/css, articole despre blog, template-uri html gratuite create de mine, template-uri psd, icons, diverse tutoriale pentru platforma blogger.com, scripturi php gratuite, diverse din ramura web.

(O lectie php pe zi) Instructiuni

Niciun comentariu
Lectii php gratuite - Instructiuni PHP

INSTRUCTIUNI PHP

In PHP, instructiunea  este o expresie urmata de caracterul punct si virgula (;), ca si in C, Perl sau Java. O secventa de instructiuni valide , inclusa de exemplu intre marcajele <?php si ?> este un program (script). In mod uzual, scripturile PHP se salveaza in fisiere cu extensia .php.

Desi instructiunile nu pot fi combinate ca si expresiile, ele pot fi incluse in grupuri plasate intre acolade {}, ca in exemplul urmator:

$numar = 10;
if ($numar >=0){
 echo "Numarul este pozitiv, radacina sa patrata fiind:";
 echo sqrt ($numar);

In exemplul de mai sus vor fi executate succesiv cele doua instructiuni de afisare incluse intre acolade (ultima utilizeaza functia sqrt(), care intoarce radacina patrata a numarului pozitiv transmis ca argument), expresia de test (aceasta fiind o expresie de comparatie) avand valoarea true.

In general, atunci cand este necesar o expresie va fi convertita automat la o valoare logica (true sau false) - numita valoarea de adevar a expresiei - neavand importanta valoarea exacta a acesteia.

IMPORTANT !
In exemplul anterior, echo este instructiunea utilizata in PHP pentru afisarea datelor.

Salutare ! Daca ti-a placut acest articol click pe unul din butoanele de mai jos si da-i share in reteaua ta de socializare. De asemenea poti lasa si un comentariu cu privire la acest articol. Multumesc !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu