Un blog despre chestii...

Salut si bine ai venit pe blogul despre chestii ! Pe acest blog gasesti tutoriale php/mysql, tutoriale html/css, articole despre blog, template-uri html gratuite create de mine, template-uri psd, icons, diverse tutoriale pentru platforma blogger.com, scripturi php gratuite, diverse din ramura web.

Accesarea cu crawlere si indexarea

Niciun comentariu

Accesarea cu crawlere si indexarea
Cum functioneaza cautarea google ?

"Aventura începe înainte de a face o căutare, prin accesarea cu crawlere şi indexarea a miliarde de documente de pe web."

Crawlerele si indexarea sunt procesele cu ajutorul carora google colecteaza si organizeaza informatiile de pe web astfel incat sa poata afisa cele mai utile rezultate. Indexul Google depaseste 100.000.000 de gigaocteti iar echipa din spatele marelui motor de cautare a dedicat peste 1 milion de ore de calcul pentru  crearea acestuia.


Gasirea informatiilor prin accesarea cu crawlere

Google foloseste software cunoscut (crawler web) pentru a descoperi pagini web publice. Cel mai cunoscut crawler se numeste GoogleBot. Crawlerele accesează paginile web şi urmăresc linkuri din paginile respective, asemenea unei persoane care ar naviga pe web. Acestea merg din link în link pentru a returna serverelor Google date despre respectivele pagini web.

Procesul de accesare cu crawlere începe cu o listă de adrese web de la accesările anterioare şi cu sitemap-uri furnizate de proprietarii site-urilor. Când accesează site-uri, crawlerele caută linkuri către alte pagini. Software-ul acordă atenţie specială site-urilor noi, modificărilor de pe site-urile existente şi linkurilor nevalide.
Site-urile ce vor fi accesate cu crawlere, frecvenţa accesării şi numărul de pagini de preluat de pe fiecare site sunt stabilite de programe informatice. Google nu acceptă plăţi pentru o frecvență mai mare de accesare cu crawlere a unui site.

Afla si tu mai multe despre Cum functioneaza cautarea Googleaccesarea cu crawlere si cum lucreaza algoritmii google.

Salutare ! Daca ti-a placut acest articol click pe unul din butoanele de mai jos si da-i share in reteaua ta de socializare. De asemenea poti lasa si un comentariu cu privire la acest articol. Multumesc !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu