Un blog despre chestii...

Salut si bine ai venit pe blogul despre chestii ! Pe acest blog gasesti tutoriale php/mysql, tutoriale html/css, articole despre blog, template-uri html gratuite create de mine, template-uri psd, icons, diverse tutoriale pentru platforma blogger.com, scripturi php gratuite, diverse din ramura web.

(Lectii php gratuite) - Operatorul ternar

Niciun comentariu

Operatorul ternar PHP

Singurul operator ternar suportat de PHP este ?:, utilizat astfel:

   $variabila = expresie ? expresie1 : expresie2
Operatorul ?: evalueaza expresia "expresie". Daca rezultatul este adevarat (true), variabila $variabila va primi valoarea obtinuta prin evaluarea expresiei1. In caz contrar, $variabila va primi valoarea rezultata prin evaluarea expresie2.

Exemplu de script in care se foloseste operatorul ternar

<?php
   $media = 9;
   $promovat = ($media >= 5) ? "este promovat" : "nu este promovat";
      echo "Elevul " .$promovat;
?>

Explicatie:
Media = 9. Ca sa promoveze elevul trebuie sa aiba media mai mare sau egala (>=) cu 5. Daca elevul are media mai mare sau egala cu 5 atunci, va fi evaluata prima expresie adica "este promovat" iar in caz contrar a doua expresie "nu este promovat".

Dupa executia scriptului de mai sus, browserul va afisa Elevul este promovat.

Urmatoarea lectie va fi despre precedenta operatorilor o lectie ceva mai lunga. Apoi vom trece ceva mai departe la date incluse in formulare si utilizarea acestora.

Salutare ! Daca ti-a placut acest articol click pe unul din butoanele de mai jos si da-i share in reteaua ta de socializare. De asemenea poti lasa si un comentariu cu privire la acest articol. Multumesc !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu