Un blog despre chestii...

Salut si bine ai venit pe blogul despre chestii ! Pe acest blog gasesti tutoriale php/mysql, tutoriale html/css, articole despre blog, template-uri html gratuite create de mine, template-uri psd, icons, diverse tutoriale pentru platforma blogger.com, scripturi php gratuite, diverse din ramura web.

(Lectii php gratuite) - Operatorii PHP

Niciun comentariu

OPERATORI PHP

Ca si alte limbaje de programare, PHP foloseste trei tipuri de operatori: operatori unari ( care se aplica unui singur operand), operatori binari (utilizeaza doi operanzi) si operatori ternari (care sunt folositi impreuna cu trei operanzi).

PHP poate realiza operatii binare numai in situatia in care cei doi operanzi au acelasi tip. Daca acestia au tipuri diferite, se realizeaza in prealabil conversia unui operand la tipul celuilalt, in acest scop utilizandu-se regulile urmatoare:
  • daca tipurile celor doi operanzi sunt intreg si dublu,  operandul intreg este convertit la tipul dublu;
  •  daca operanzii sunt de tip intreg si sir de caractere, operandul sir de caractere  este convertit la tipul intreg;
  • daca operanzii sunt de tip dublu  si sir de caractere,  operandul sir de caractere  este convertit la tipul dublu.
De asemenea, operanzii de tip logic, null  si resursa  sunt convertiti la tipul intreg,  astfel true la 1 si false la 0, null la 0 si resursa la id-ul resursei.

Salutare ! Daca ti-a placut acest articol click pe unul din butoanele de mai jos si da-i share in reteaua ta de socializare. De asemenea poti lasa si un comentariu cu privire la acest articol. Multumesc !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu