Un blog despre chestii...

Salut si bine ai venit pe blogul despre chestii ! Pe acest blog gasesti tutoriale php/mysql, tutoriale html/css, articole despre blog, template-uri html gratuite create de mine, template-uri psd, icons, diverse tutoriale pentru platforma blogger.com, scripturi php gratuite, diverse din ramura web.

(O lectie php pe zi) Tipul sir de caractere

Niciun comentariu
O lectie php pe zi - Tipul sir de caractere PHP
Tipul sir de caractere se refera la siruri definite ca secvente de caractere. Un sir trebuie inclus intre ghilimele de acelasi tip, fie simple (apostrofuri) sau duble. Diferenta dintre aceste modalitati de includere se manifesta la momentul procesarii. Astfel, daca se utilizeaza ghilimele simple, sirul este tratat literal, in cele mai multe cazuri ( pentru exceptii, a se citi primele doua reguli prezentate mai jos ), in vreme ce, daca se utilizeaza ghilimele duble, variablilele incluse in sir vor fi in prealabil evaluate, ca in exemplul urmator:

<?php
$nume = "Ionut";
echo "Numele meu este $nume <br/>";
// Se afiseaza Numele meu este Ionut
echo 'Numele meu este $nume';
// Se afiseaza Numele meu este $nume
?>


In alcatuirea sirurilor PHP trebuie respectate urmatoarele reguli:


  • este interzisa utilizarea intr-un sir a ghilimelelor care au acelasi tip cu cele in care este inclus sirul respectiv, cu exceptia situatiei in care este folosit caracterul escape corspunzator ( \', \" ), ca in exemplele urmatoare (corecte):
echo  "PHP - \"PHP: Hypertext Preprocessor\"";
echo  'PHP - \'PHP: Hypertext Preprocessor\'';


  • daca se doreste includerea in sir a caracterului backslash indiferent de tipul ghilimelelor folosite este necesar sa se utilizeze caracterul escape corespunzator (\\);
  • in sirurile incluse intre ghilimele duble, secventele escape sunt inlocuite cu caractere speciale corespunzatoare (\n cu newline, \r cu carriage return, \t cu tab, \$ cu $, \" cu " si \\ cu \ ).
In ceea ce priveste dimensiunea sirurilor, acestea pot avea lungimi arbitrare, singura limita fiind impusa de memoria disponibila.

Lectii php anterioare

* Tipuri de date PHP - > Tipul intreg ( Lectie completa )
* Tipuri de date PHP -> Tipul dublu ( Lectie completa )
* Tipuri de date PHP -> Tipul Logic ( Lectie completa )
* Tipuri de date PHP -> Tipul tablou
* Tipuri de date PHP -> Tipul null

Salutare ! Daca ti-a placut acest articol click pe unul din butoanele de mai jos si da-i share in reteaua ta de socializare. De asemenea poti lasa si un comentariu cu privire la acest articol. Multumesc !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu